polecam używanie wyszukiwarki :idea:
OII FL dziwne działanie klimatyzacji a może tak ma być ?????
Zwiń
X
-
OII FL dziwne działanie klimatyzacji a może tak ma być ?????
witam - klimatyzacja półautomatyczna
mam taki objaw - klimatyzacja wyłączona, pokrętło nadmuchu nastawione
na szybę przednią , obroty dmuchawy obojętne i teraz tak przełaczam pokrętłem
nadmuch w obojetnie jakie inne połozenie niż było klimatyzacja nadal jest wyłaczona
i jak próbuje powrócic do nadmuch na szybę przednią włacza się sama klimatyzacja
oświadczam stanowczo że nie wduszam przypadkowo przycisku klimy.
Przesunięcie pokętła zmiany nadmuchu z szyby czołowej nawet o klilka stopni powoduje
wyłączenie klimatyzacji.
Też tak macie czy nie a jeśli tak macie jak ja to proszę o informację dlaczego tak jest zrobione bo ja nie widzę sęsu.
-
-
Zamieszczone przez bzik13Zamieszczone przez maba8uffff a ja się zagnębiam że coś spier.....lone.
ale w instrukcji obsługi nic takiego nie przeczytałem
że tak ma się dziać.
Dzięki wszystkim.
Komentarz
-
-
A mnie od powiedzmy 2 tygodni wkurza zaparowywanie przedniej szyby po uruchomieniu silnika po postoju. O co chodzi? W innych furmankach tak się nie działo. To zaparowanie ustępuje po około 1 minucie, trochę to przeszkadza. Też tak macie? Dodam, że jeżdżę cały czas na klimie, z otwartym obiegiem ustawienie w połowie na szybę przednią i na nogi. Kratki nawiewu te w desce rozdzielczej pozamykane...Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Być może kolega do Anglii się wybiera ?! Dlatego przeciwmgłowe z prawej strony by chciał.Jest Skoda Octavia 1,9 tdi Jest Seat Alhambra 1,9 tdi
Była Skoda Octavia 1.9 sdi , VW Passat b5 fl 1.9 tdi , Opel Vectra C 3.0 cdti
A mówiła mama -
"Ucz się synu na ginekologa, bo to i forsy dużo i ręce cały czas w cieple" - mruczał pod nosem kierowca TIR-a zmieniając w mroźną noc koło w naczepie.
http://campaign.scania.com/v8/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EnriquezA mnie od powiedzmy 2 tygodni wkurza zaparowywanie przedniej szyby po uruchomieniu silnika po postoju. O co chodzi? W innych furmankach tak się nie działo. To zaparowanie ustępuje po około 1 minucie, trochę to przeszkadza. Też tak macie? Dodam, że jeżdżę cały czas na klimie, z otwartym obiegiem ustawienie w połowie na szybę przednią i na nogi. Kratki nawiewu te w desce rozdzielczej pozamykane...Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
namo
A koledzy z FL-ek też macie włączone tylne postojowe przy dziennych światłach? Ja po skończonej blacharce idę załatwiać żeby mi włączyli podświetlanie zegarów non-stop.
Komentarz
-
Zamieszczone przez namoA koledzy z FL-ek też macie włączone tylne postojowe przy dziennych światłach? Ja po skończonej blacharce idę załatwiać żeby mi włączyli podświetlanie zegarów non-stop.
Przy postojowych w FL-kach na zegarach podświetlone są tylko wskazówki.Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez winni77Zamieszczone przez kecajPrzy postojowych w FL-kach na zegarach podświetlone są tylko wskazówki.Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez winni77Zamieszczone przez kecajZauważ, że światła do jazdy dziennej zapalają sie automatycznie po przekręceniu kluczyka w stacyjce. no chyba, że grzebałeś w MAXI-DOT i zmieniłeś ustawienia.
Ja nie mam MAXI-DOT-a nie moge więc bez kompa nic zmieniać i dlatego opieram się na swoich doświadczeniach.Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
Komentarz